top of page

in de buurt

het is een stukje rijden naar Menfi, Porto Palo, maar  gecombineerd met een bezoek aan  de tempel van Selinunte, is de lunch bij da Vittorio onvergetelijk. Volgens Locatelli het beste visrestaurant op sicilie (http://www.telegraph.co.uk/travel/foodandwineholidays/10180051/Sicilys-best-restaurants-by-Giorgio-Locatelli.html)

strand...

 

piana grande : 1500 meter van huis, kiezelstrand, 1 strandtent (juni-sept), rustig

minoa :10 km rijden, zandstrand, druk

scala dei turchi : 35 km rijden, kalkrotsen, onwaarschijnlijk mooi (foto)

torre salsa : 15 km, privé strand in prachtig natuurgebied, kleine bijdrage aan de ingang. er is niets, dus eten en drinken meenemen

 

Sciacca

 

mooi dorp, goede restaurants en wijnbarretjes.

vis kopen bij de vissers die rond 15.00 uur de haven binnen komen varen kan ook...

Niet in de buurt : Palermo!

Aldo Penna :'Palermo is grootsheid en decadentie, laagheid en heldendom, luister en verval. De geschiedenis is af te lezen aan de gevels van de huizen en het wegdek van de staten. Verkiest U een nette stad met een stipte en efficiente dienstverlening? Verwacht U fatsoenlijke wegen en afgeborstelde gebouwen? Dan bent U op de verkeerde plek. Houdt U van gepassioneerde mensen, die nooit opgeven, ondanks de geweldadige criminaliteit, dan is dit uw stad. Hartelijk welkom! '

(Aldo Penna is een siciliaanse schrijver die sterk verbonden is met de antimaffiabeweging. lees zijn boek 'Il silenzio imperfetto')

restaurant : Antica Focacceria San Francesco' (het eerste restaurant dat het aandurfde met de beweging Addiopizzo geen beschermgeld meer aan de maffia te betalen).

eten en drinken :

Tanto di Cappello in Ribera $$
Coltello e Forchetta in Ribera $
Fellini in Ribera $
Quelli di Piana Grande (bij ons strand) $
La Ferla in Caltabellotta $
Capitolo Primo in Montallegro $$$
La lampara in Sciacca  $$
Hostaria del Vicolo in Sciacca $$$

(we horen het graag als jullie goeie restaurants ontdekken!)

bottom of page